Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Εμμανουήλ Χρύση για το Δ.Σ. Του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Εμμανουήλ Χρύση για το Δ.Σ. Του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Διανύουμε ως εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τη δυσκολότερη ίσως εργασιακή περίοδο από τη μεταπολίτευση και μετά, αντιμετωπίζοντας μια μεγάλη οικονομική κρίση, αλλά και μια κρίση θεσμών και αξιών που δημιουργούν ανασφάλεια και δικαιολογημένο ως ένα βαθμό θυμό και οργή στην κοινωνία. 
Ταυτόχρονα είναι μια περίοδος κατά την οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλοι εμείς οι σκληρά εργαζόμενοί της καλείται να παίξει έναν αναβαθμισμένο ρόλο στη δημόσια διοίκηση, απαλλαγμένη από το σφιχτό εναγκαλισμό με το κεντρικό κράτος και τη γραφειοκρατία, που σχεδόν πάντα συνεπάγεται ταλαιπωρία τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον πολίτη, διαφθορά και αναξιοκρατία.


Μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο Δήμος Ρόδου και η χώρα μας γενικότερα φέρει το πολιτικό σύστημα το οποίο εξέθρεψε όλα αυτά τα χρόνια τη διαφθορά, μετέτρεψε την πολιτική σε αρένα οικονομικών συμφερόντων και καλλιέργησε μια πελατειακή αντίληψη στη σχέση του με τους πολίτες.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι, με δραματικό τρόπο, ότι εισερχόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα και θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις αξίες μας ως εργαζόμενοι, ως κοινωνία και ως χώρα.
Το πολιτικό μας σύστημα, με τη μορφή που το γνωρίσαμε τα τελευταία 35 χρόνια, βρίσκεται στα όριά του και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως άλλωστε και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό.

Σε αυτό το κλίμα θα διεξαχθούν και οι επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου. Σε αυτές τις εκλογές δηλώνω δημόσια σήμερα παρών για τη θέση μέλους του Δ.Σ. συμμετέχοντας σε ψηφοδέλτιο ανεξάρτητου συνδυασμού.

Έχω εκφράσει επανειλημμένα το ενδιαφέρον μου και τον προσανατολισμό μου στη συνδικαλιστική δράση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και την άποψή μου για το σχέδιο Καλλικράτης, το οποίο θεωρώ πρόκληση, ως προς τις δυνατότητες που παρέχει στις τοπικές κοινωνίες να χειριστούν μόνες τους τα θέματα που τις αφορούν, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τις υποδομές και τα έργα που έχει ανάγκη η κάθε περιοχή, να δώσουν ανάπτυξη και προοπτική στον τόπο τους.

Είναι γεγονός ότι παρά την κρίση του πολιτικού μας συστήματος, η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών, επειδή ακριβώς κρίνεται και λογοδοτεί για τα πεπραγμένα της, έρχεται σε άμεση επαφή με την κοινωνία και τα προβλήματά της.

Στη διάρκεια της υπηρεσίας μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικήθηκαν αποτελεσματικά συνδικαλιστικά δικαιώματα και πολύτιμοι πόροι από το κεντρικό κράτος, έγιναν ουσιαστικότατες πολιτικές και συνδικαλιστικές παρεμβάσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στους εργαζόμενους στον τέως Δήμο Αφάντου από τον οποίο προέρχομαι υπηρεσιακά και στο Δήμο Ρόδου και δόθηκε προτεραιότητα στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, στη βελτίωση της ποιότητας εργασίας, ζωής και της καθημερινότητας. Θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό ο στόχος επιτεύχθηκε. Με καλύτερη οργάνωση των Υπηρεσιών, με διαφάνεια στις συναλλαγές, με αξιοκρατικά κριτήρια στην επιλογή προσώπων και με συγκρούσεις με κατεστημένα όπου χρειάστηκε.

Στην εφαρμογή του ο «Καλλικράτης» είναι σίγουρο ότι θα παρουσιάσει κι άλλες δυσκολίες και θα χρειαστεί μια ακόμα μεγαλύτερη μεταβατική περίοδος για να βρει το δρόμο του. Δυσκολίες που έχουν να κάνουν με την κατανομή του προσωπικού, με τις νέες αρμοδιότητες, με την οργάνωση των Υπηρεσιών.

Το μεγάλο στοίχημα που τίθεται με τον “Καλλικράτη” ειδικότερα για τη Ρόδο, είναι, ο νέος Δήμος που προέκυψε να προσφέρει εξίσου καλές υπηρεσίες σε όλους τους νέους δημότες του, είτε αυτοί βρίσκονται στο πιο κεντρικό είτε στο πιο απομακρυσμένο σημείο, και να δώσει προοπτικές ανάπτυξης σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, με διάλογο και σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.
Στόχος μου είναι να δώσουμε στο συνδυασμό μας ένα κινηματικό χαρακτήρα, να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις του εργατοϋπαλληλικού προσωπικού και να στελεχώσουμε ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους ικανούς, ανιδιοτελείς με όρεξη να προσφέρουν στην εργασία και τον τόπο μας. Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί.

Με την ευκαιρία που μου δίνει αυτό εδώ το βήμα θα ήθελα να καλέσω όλους τους παλιούς και νέους συναδέλφους που ενδιαφέρονται για τα συνδικαλιστικά ζητήματα, καθώς και για τα κοινά και έχουν άποψη για τα τοπικά εργασιακά θέματα, να επιλέξουν το συνδυασμό που τους εκφράζει και να ασχοληθούν ενεργά. Άλλωστε είναι κοινώς γνωστό ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξεις ένα σύστημα είναι να το πολεμήσεις εκ των έσω.

Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο και οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να επιτύχουμε καλύτερες και δικαιότερες συνθήκες εργασίας με μεγαλύτερες αμοιβές και συνεργασία μεταξύ των μελών μας.

Θα ήθελα να κλείσω αυτήν τη σύντομη παρέμβασή μου με μια νότα αισιοδοξίας. Ως εργαζόμενοι στο Δήμο, ως λαός και ως έθνος έχουμε περάσει μεγαλύτερες δυσκολίες και στο τέλος τα καταφέραμε.
Αυτό καλούμαστε να κάνουμε και τώρα και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι στο χέρι μας.

Σας ευχαριστώ,

Εμμανουήλ Χρύσης
Διοικητικό - Οικονομικό Στέλεχος Δήμου Ρόδου
ΤΕ17 Διοικητικού/ Λογιστικού
Πλατ. Ελευθερίας 5
851 03 Αφάντου
Τηλ.: 2241362503, 2241066304
Τηλ/πία: 2241051414, 2241066304
Κιν.: 6946283008, 6937026154
Ε.: emmanouil.hrisis@1295.syzefxis.gov.gr, chrysis@rhodes.gr
Skype: Manos888
ICQ: 39689247
http://www.rhodes.gr
http://Afandou.WordPress.com
http://EmmanuelCh.WordPress.Com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου