Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Δελτίο Τύπου Safeline Μάρτιος 2013



press release 2013-03-2.doc Download this file
www.safeline.gr
SafeLine: Δελτίο Τύπου Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013.

2012- INHOPE, EUROPOL ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 28 ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ:
Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ…

Στην ετήσια αναφορά για το 2012, ο INHOPE (Σύνδεσμος Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου) υπογραμμίζει χαρακτηριστικά τη συμμαχία 28 πρωτοπόρων εταιριών υπηρεσιών Διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών με σκοπό τη δημιουργία πολιτικών, ώστε το Διαδίκτυο να γίνει ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά.

Στο πλευρό του INHOPE βρίσκεται και η Google, η οποία οργάνωσε πολλαπλές συναντήσεις με τα μέλη του INHOPE και του INSAFE καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ανταλλάσοντας πληροφορίες και εμπειρίες ώστε να δημιουργηθούν κατάλληλα εργαλεία για μια πιο αποτελεσματική πάταξη του παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο. Φυσικά, από τη μάχη κατά του παράνομου περιεχομένου δεν μπορούσαν να απουσιάζουν οι αρχές επιβολής του νόμου, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο. 
Η Europol στέκεται δίπλα στον INHOPE συμπεριλαμβάνοντας τον στην Διευθύνουσα Ομάδα του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού κατά της διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού στο Διαδίκτυο. «Ο INHOPE είναι στρατηγικός συνεργάτης της Europol εδώ και πολλά χρόνια. Η Europol προάγει πάντα τον ρόλο των γραμμών καταγγελιών ως συμπληρωματικό στις ενέργειες των αρχών προάσπισης του νόμου και ο INHOPE θεωρείται ως ο κατάλληλος αντιπρόσωπος των παραπάνω γραμμών», υπογραμμίζει ο Valerio Papajorgji, Senior Specialist της Europol.

Η εμπειρία ετών του INHOPE αποδεικνύει ότι οι τρεις διαφορετικές δράσεις (Δράση Ενημέρωσης, Γραμμή Καταγγελιών και Γραμμή Βοήθειας) που απαρτίζουν τα Κέντρα Ασφαλούς Διαδικτύου, τα οποία έχουν δημιουργηθεί στα κράτη-μέλη του, συμπληρώνουν η μία την άλλη. Διαφορετικά στοιχεία συγκεντρώνονται από κάθε δράση, και τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται και βοηθούν στην πρόγνωση εξελίξεων. Αποτελούν επίσης ένα χέρι βοήθειας στην βιομηχανία του Διαδικτύου για να μπορέσει η τελευταία να εφαρμόσει νέες τεχνολογίες για την ασφαλέστερη πλοήγηση των παιδιών. 











Follow me on Academia.edu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου