Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Bankrun τη Δευτέρα αν βγει ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί μηνυμάτων προβολής. Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία τού αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής (Οδηγία 2002/31/CE και A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου). Αν επιθυμείτε να μην λαμβάνετε ενημέρωση στείλτε τη λέξη ΔΙΑΓΡΑΦΗ.
Εστάλη από το BlackBerry® smartphone.
www.blackberry.com
Παρακαλούμε σκεφθείτε σοβαρότατα το περιβάλλον πριν αποφασίσετε να εκτυπώσετε αυτό το μήνυμα.

From: Η ΑΠΟΨΗ <info@iapopsi.gr>
Date: Fri, 15 Jun 2012 03:18:37 +0200
To: E Chrisis<e_chrisis@hotmail.com>
ReplyTo: Η ΑΠΟΨΗ <info@iapopsi.gr>
Subject: ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Bankrun τη Δευτέρα αν βγει ΣΥΡΙΖΑ;

iapopsi.gr  

Η Άποψη
 Το έγκυρο site ΤΟΥ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Ακολουθήστε μας σε:


twitter

icon facebook 60 256

ΤΟ ΘΕΜΑ

 
Bankrun τη Δευτέρα αν βγει ΣΥΡΙΖΑ;

TRAPEZES slide

 

*ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤτΕ ΚΑΙ ΕΚΤ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ» ΜΕ ΡΕΥΣΤΟ, ΚΑΘΩΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΝΤΟΜΙΝΟ

Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα στα επιτελεία των ελληνικών τραπεζών με τη συζήτηση να αφιερώνεται αποκλειστικά σε ένα θέμα: ποια κυβέρνηση προκρίνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις.

Οι τραπεζίτες είναι on line με τους αναλυτές των εταιριών δημοσκοπήσεων, ενημερώνονται διαρκώς για τις τάσεις και εξετάζουν όλα τα σενάρια για το πρωί της Δευτέρας όταν θα έχει ανοίξει η αυλαία της πρώτης ημέρας για την ελληνική οικονομία.

Το "καλό" σενάριο προβλέπει ότι σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία έχει μια διαφορά άνω των 3 ποσοστιαίων μονάδων θα μπορέσει να συγκροτήσει μια ισχυρή κυβέρνηση με τη βοήθεια-ανοχή ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς και να αρχίσει βήμα - βήμα η ανάκτηση του χαμένου εδάφους.

Το "κακό" σενάριο προβλέπει ότι σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δευτέρα θα είναι η ημέρα των μαχών στα γκισέ και τα ΑΤΜ. Όπως επισημαίνουν στην «Α» κορυφαίοι τραπεζίτες, αν ο Αλέξης Τσίπρας λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, η αντίδραση της Γερμανίας και του ΔΝΤ είναι ικανές να πυροδοτήσουν ένα τσουνάμι πανικού στους πολίτες και χωρίς δεύτερη κουβέντα να σπεύσουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους προκαλώντας bankrun - δηλαδή να στραγγίξουν από ρευστό οι τράπεζες.

Ήδη, σε κατάσταση ετοιμότητας είναι η Τράπεζα Ελλάδος προκειμένου να παρέμβει πυροσβεστικά με αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ. Σε επιφυλακή είναι και η ΕΚΤ η οποία θα διαθέσει όσα χρήματα απαιτηθούν καθώς μια τέτοια κρίση στην Ελλάδα είναι ικανή να προκαλέσει ένα ισχυρότατο ευρωπαϊκό τραπεζικό ντόμινο.

 
Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε email από εμάς Διαγραφείτε από τη λίστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου